At Gå Responsive – På CyberChimps Måde.

I november annoncerede jeg, at jeg ville give min blog et nyt design og tilføje en shop hvor jeg kunne sælge mine håndlavede ting m.m., og det var virkelig meningen at jeg ville gå i gang med det.

Men, jeg tog ikke lige højde for december, og pludselig havde jeg ikke tid til meget andet end at hækle. Jeg fik flere henvendelser fra folk, der ville have mig til at lave ting til dem selv, eller nogen de kendte. Derudover havde jeg også julegaver der skulle laves, samt andre ting jeg skulle nå. Jeg havde dog masser af tid til at TÆNKE på hvad jeg ville gøre ved min blog og hvordan den skulle se ud.

 

Nå men, den her post skal ikke kun handle om mine planer, niks, det gemmer jeg til senere. I stedet vil jeg nøjes med at fortælle dig om HVORFOR jeg valgte CyberChimps  Responsive Theme

 

At Gå Responsive.

 

Før jeg besluttede mig for at ændre min blog havde jeg brugt det samme tema i noget der føles som en evighed.  Misforstå mig nu ikke, det var (og er sikkert stadig) et supergodt tema, med mange gode features osv. MEN, det tog mig en evighed at få det til at se ud som jeg ville have det til. Og da jeg var “færdig”, (du bliver aldrig helt færdig med at arbejde på din blogs udseende vel ? ) føltes det stadig ikke helt rigtigt og jeg stoppede med at blogge.

Efter rigtig lang tid hvor jeg ikke havde gjort noget ved min blog, besluttede jeg mig for at begynde igen , og begyndte så samtidig at kigge efter et andet tema. Jeg brugte rigtig lang tid på at kigge på forskellige temaer….og pludselig var det der så. The Responsive Theme af CyberChimps.  

Og uanset hvor mange andre temaer jeg kiggede på, blev jeg ved med at vende tilbage til det ene. Jeg besluttede mig så for at kigge nærmere på de features det havde, og sammenligne dem med noget af det jeg ville have et tema skulle kunne.

Jeg ville også lige sikre mig at det var mobil og tablet venligt, så jeg ikke behøvede at finde et plugin, dvs. det skulle være Responsive (lydhørt) og kunne “se”, hvorvidt min blog blev besøgt fra en computer , en mobil enhed eller en tablet.

Og det er præcis hvad det tema gør, og det ser supergodt ud… Det tilpasser sig perfekt til den enhed du besøger min blog fra, og uden du egentlig opdager det.  Og DET er hvad et Responsive tema handler om, at kunne tilpasse indholdet på bloggen til den enhed den besøgende bruger, på en måde, så alt det vigtige er i fokus og det mindre vigtige er flyttet af vejen. Selvfølgelig lige med den undtagelse af en computer, hvor du som regel ser det hele. 

 

Set fra en Iphone.

[singlepic id = 62 w = 250 h = 375 float = center]

 Set fra en Tablet.

 [singlepic id = 61 w = 250 h = 333 float = center] 

 

Set fra en Computer.

[singlepic id = 63 w = 640 h = 271 float = center] 

 

Nu var det så ikke det eneste jeg ville have et tema skulle kunne.

 

De vigtigste features jeg ville have.

 

 • Nemt at bruge fra adminsiden af , med et stilrent udseende der til dels stadig er farverig. 

 • Undertema venlig, fordi jeg lærte på den hårde måde, (jeg mistede flere timers arbejde) at når du bruger et undertema, kan du ændre alt det du ved og det er stadig intakt når dit tema bliver opdateret. Du kan finde et undertema til Responsive her

 • Nemt at integrere med enten JigoShop eller WooCommerce. Jeg har stadig ikke helt besluttet mig for hvilken en jeg vil bruge. Tager gerne imod gode råd(tanker omkring valget. Tak 🙂 

 • Forberedt til flere sprog (WPML klar). Jeg er fra Denmark og kunne godt tænke mig at de danskere som er knap så gode til engelsk kan forstå det jeg snakker om.

 • En guide der er nem at finde. Jeg er stadig forholdsvis ny når det kommer til det at ændre i et tema, så en guide der er nem at finde ville være en smart detalje. CyberChimps har en her både til den fri version og til Pro versionen af deres Responsive Tema. 

Da jeg nu sad der og læste om Responsive Temaet lød det supergodt og så også supergodt ud, så jeg besluttede mig for at kigge nærmere på Pro versionen. Det sker tit, når jeg ser eller bruger noget der er supergodt , at jeg vælger at støtte det på en eller anden måde (hvis det er muligt og jeg kan finde penge til det). Derfor valgte jeg også at købe Pro versionen som du kan finde her. Det hjalp dog også på min beslutning at jeg gerne ville have de ekstra muligheder der fulgte med. Du kan dog sagtens få en superflot hjemmeside/blog med gratis versionen, men tag et kig på begge og bestem selv. Hoved features er listet herunder. 

 

Jeg har valgt at lade listen over features stå på engelsk, da det kan være svært at oversætte den til dansk.

 

Hoved Features For Den Fri Version Af Responsive.

 

 • Responsive Web Design
 • Fluid Stackable Grid System
 • Widgetized (11 Widget areas)
 • Custom Templates (9 Templates, different layouts)
 • Custom Background
 • Custom Header (used for logo upload)
 • Custom Menus (4 Menus)
 • Threaded Comments
 • Theme Options
 • Retina-Ready
 • WooCommerce Compatible
 • Jigoshop Compatible

 

Hoved Features For Pro Versionen Af Responsive.

 

 • 12 beautiful coloured skins to select from including grey, aqua blue, dark blue, black, green, orange, pink, red, purple, yellow, brown, and teal.
 • Out-of-the-box plugin support for bbPress, WooCommerce, Easy Digital Downloads, Jigoshop, and The Events Calendar. More plugins to be added soon.
 • Typography options with support for Google Fonts, and web safe font families. As well as color pickers for different text types.
 • Dedicated Pro customer support with priority over free users.
 • New easier to navigate theme options panel designed to match the look and feel of WordPress 3.6 (Don’t worry, the theme is still compatible with 3.5).
 • Customization options including custom background, logo / header, custom favicons, and Apple touch icons.
 • Responsive Theme is a flexible foundation with fluid grid system that adapts your website to mobile devices and the desktop or any other viewing environment.
 • Theme features 9 Page Templates, 11 Widget Areas, 6 Template Layouts, threaded comments, and 4 Menu Positions.
 • Powerful but simple Theme Options for full CMS control with easy Logo Upload, Social Network icons, and Webmaster Tools.
 • Multilingual Ready (WPML), RTL-Language Support, Retina-Ready, Search Engine Friendly (SEO Optimized).
 • Cross-Browser compatible.
 • Child Theme Friendly.

 

Jeg har stadig lang vej igen, før min blog er helt oppe at køre, men Resonsive’s nemme og overskuelige grænseflade fra bagsiden af har helt klart hjulpet mig i gang igen og har fået mig til at genfinde glæden ved at ændre mit design på min blog.

Som afslutning på den her post, har jeg 2 billeder mere jeg vil vise dig. Eftersom jeg bruger et Undertema og Pro versionen af Responsive er jeg ikke helt sikker på om admin delen ser lige sådan ud i den fri version, så bær over med mig hvis den ikke gør. Jeg synes bare jeg ville vise dig, hvor nemt det er at finde alting.

 

Først et billede af administratorsiden i WordPress. Som du kan se (markeret og skrevet i rødt) er det nemt at få adgang til temaets valgmuligheder.

[singlepic id = 64 w = 504 h = 350 float = center]

 

Derefter, et billede af hvordan det ser ud når du har et Undertema installeret. Alle valgmuligheder lige der foran dig, klar til at blive udvidet efterhånden som du har brug for dem. 

 [singlepic id = 65 w = 500 h = 300 float = center]

 

I tilfælde af at du ikke synes Responsive Temaet er noget for dig, så tag et kig på de andre temaer fra CyberChimps. De har en masse superfede temaer og de sørger altid for at opdatere dem når det er nødvendigt.

 

 

 

 Hav en dejlig dag og tak fordi du kiggede forbi. (og evt. kommenterede. )  🙂 

Hav et rigtig godt nytår!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in News @da, Reviews @da, wordpress stuff @da
Tags: , , , , , ,

Share your thoughts.

Who is Henriette@Ferretmania ?

[singlepic id=92  w=150 h=150 float=center]

Just a crazy mom from Denmark, who loves to be creative and...find out more here

%d bloggers like this: